Slik bruker du WINGET på Windows 11 (2023)

Windows Package Manager, kjent som WINGET av brukerne, er en kommandolinjebasert pakkebehandling som lar deg raskt finne, laste ned, installere, oppgradere, avinstallere og konfigurere applikasjoner på Windows 10- og Windows 11-datamaskiner.

Microsofts Windows Package Manager gjør det enkelt å administrere apper ved å kjøre en enkelt kommando –Wingeti ledeteksten. Hvis du for eksempel ønsker å installere eller oppdatere en app på datamaskinen din, kan du bare påkalle en rask 'Winget'-kommando for å finne og installere den nyeste versjonen av en applikasjon ved navn uten å måtte gå gjennom de ekstra trinnene for å søke på nettet , laster ned og installerer den manuelt.

Winget er et innebygd verktøy i Windows 11 som gjør installasjon, oppdatering, konfigurering og fjerning av flere apper sømløs. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du installerer (hvis den ikke allerede er installert) og bruker Windows Package Manager (Winget) i Windows 11.

Slik installerer du WINGET (Windows Package Manager) i Windows 11

Windows Package Manager (Winget) kommandolinjeverktøy er faktisk satt sammen med Windows 11 som standard som "App Installer". App-installasjonsprogrammet er uansett ikke installert på din Windows 11-PC, du må installere det fra Microsoft Store. Hvis den allerede er installert, sørg for at den er oppdatert med den nyeste versjonen.

Hvis du ikke allerede har installert App Installer på datamaskinen din, er det to måter du kan installere det på:

Få appinstallasjonsprogrammet fra Microsoft Store. For å gjøre dette, åpne Microsoft Store og søk etter 'App Installer'.

How to Use WINGET on Windows 11 (1)

Åpne deretter 'App Installer'-siden og klikk på 'Get'-knappen for å installere den. Hvis du allerede har appen, klikker du på "Oppdater"-knappen for å oppdatere appen.

How to Use WINGET on Windows 11 (2)

Hvis du ønsker å installere Windows Package Manager med et frakoblet installasjonsprogram,du kan laste ned den nyeste versjonen av denne appen fraGitHub-siden.

Besøk utgivelsessiden for Windows Package Manager på GitHub og velg den nyeste versjonen.

How to Use WINGET on Windows 11 (3)

Når den nyeste versjonssiden til Windows Package Manager åpnes, klikker du på nedlastingslenken ".msixbundle" (Microsoft.DesktopAppInstaller_8wekyb3d8bbwe.msixbundle) under Assets-delen for å laste ned offline-installasjonsprogrammet.

How to Use WINGET on Windows 11 (4)

Etter at filen er lastet ned, dobbeltklikker du på den for å installere appen. Klikk deretter på "Installer"-knappen i veiviseren. Hvis du ser meldingen "App Installer er allerede installert", klikker du bare på "Reinstall"-knappen for å installere appen på nytt.

How to Use WINGET on Windows 11 (5)

Når appen er installert, start datamaskinen på nytt.

How to Use WINGET on Windows 11 (6)

Slik bruker du WINGET, Windows Package Manager i Windows 11

Når du har installert Windows Package Manager kommandolinjeverktøy, kan du kjørevingefra ledetekst-vinduet eller ledetekst-skallet i Windows-terminalen.

For å kjøre Winget-kommandoen åpner du først Kommandoprompt som administrator. For å gjøre dette, klikk på Start Windows 11 og søk etter 'Kommandoprompt' eller 'CMD'. Høyreklikk deretter på toppresultatet og velg alternativet "Kjør som administrator". Hvis du ser en UAC-advarselsdialogboks, klikk "Ja" for å bekrefte.

How to Use WINGET on Windows 11 (7)

Til å begynne med, bare skrivWingetpå ledeteksten og trykkTast inn.

How to Use WINGET on Windows 11 (8)

Du vil få en liste over kommandoer og informasjon om hvordan du bruker verktøyet. Dette er Winget-kommandoene som er tilgjengelige:

kommandohandling
InstallereInstallerer den gitte pakken
ForestillingViser informasjon om en pakke
KildeAdministrer kilder til pakker
SøkFinn og vis grunnleggende informasjon om pakker
ListeVis installerte pakker
OppgraderingOppgraderer den gitte pakken
AvinstallerAvinstallerer den gitte pakken
HashHjelper for å hash installasjonsfiler
ValidereValiderer en manifestfil
InnstillingerÅpne innstillinger eller angi administratorinnstillinger
EgenskaperViser statusen til eksperimentelle funksjoner
EksportEksporterer en liste over installerte pakker
ImportImporterer alle pakkene i en fil

I tillegg til kommandoene ovenfor, vil du også få kommandoer for å sjekke Windows Package Manager-versjonen og få mer informasjon om verktøyet:

 • - - versjon: Vis versjon av verktøyet
 • -- info: Vis generell informasjon om verktøyet

For å få flere detaljer om verktøyet, skriv inn følgende kommando og trykkTast inn:

winget --info
How to Use WINGET on Windows 11 (9)

Winget-kommandoer skiller ikke mellom store og små bokstaver, så du kan bruke små bokstaver, store bokstaver eller en blanding av begge, det vil fungere på samme måte.

Hver av de ovennevnte kommandoene har sitt eget sett med alternativer/brytere som kan brukes med kommandoene for å oppdage, installere, oppgradere, fjerne og konfigurere applikasjoner etter ditt behov.

For å få mer informasjon og se alternativer for en bestemt kommando, send hjelpen-?argument etter kommandonavnet. For eksempel, hvis du vil vite mer informasjon omSøkkommandoen så vel som dens argumenter og alternativer, skriv inn kommandoen nedenfor:

winget søk -?
How to Use WINGET on Windows 11 (10)

Søk raskt etter apper i Winget

Winget-lagre er fylt med hundrevis av nyttig programvare, alt fra vanlig Windows-skrivebordsprogramvare til utviklerverktøy.

Du kan bruke Winget til å raskt finne og installere applikasjoner fra depotet ved å referere til appnavn, tag, id eller andre. Hvis du vil finne en app, må du bruke søkekommandoen. For å søke etter en app, bruk følgende kommando:

winget-søk 

Erstatt «» med navnet på appen du vil installere.

Eksempel:

La oss si at du vil installere ‘Twitter’-appen, du kan bruke følgende kommando for å installere appen i stedet for å lete etter den på nettet:

winget søk twitter

Når du utfører din første kommando, vil Winget informere deg om at MS Store-kilden krever at du ser kildeavtalen før du bruker verktøyet. Du kan sjekke ut avtalen fra denne URL-en –

Vilkår for transaksjon: https://aka.ms/microsoft-store-terms-of-transaction

Hvis du godtar alle vilkårene for kildeavtalen, skriv ganske enkelt "Y" og trykkTast inn.

How to Use WINGET on Windows 11 (11)

Nå vil Winget søke etter appen og vise deg en liste over alle appene som har navnet "Twitter" i seg som vist nedenfor. I skjermbildet nedenfor er toppresultatet den riktige appen vi ønsker.

How to Use WINGET on Windows 11 (12)

Hvis du søker etter en app med feil navn, id, moniker (kallenavn) eller tag, vil du få en feilmelding som sier "Ingen pakke funnet som samsvarer med inndatakriteriene" som vist nedenfor.

How to Use WINGET on Windows 11 (13)

Du kan også bruke-qeller--spørsmålargumenter for å søke etter apppakkene som er tilgjengelige for winget som inneholder søkeordet (Twitter):

winget søk -q twitter

eller

winget søk --query twitter

Disse spørringsargumentene er valgfrie, verdiene vil også fungere uten dem.

How to Use WINGET on Windows 11 (14)

Hvis navnet på programmet inneholder mellomrom, skriv appnavnet i anførselstegn. For eksempel:

winget-søk "Mozilla Firefox"
How to Use WINGET on Windows 11 (15)

Filtrer søkeresultatene dine i Winget

Som du kan se nedenfor, når vi søkte etter programvarepakker med søkeordet "Twitter", vil Winget returnere alle pakker som kan ha ordet "Twitter" i navnet, Id, moniker eller Tagfield. Den vil også vise appene som har delen av navnet som "Twitter".

How to Use WINGET on Windows 11 (16)

Hvis du får hundrevis av resultater som dette, vil det være vanskelig å finne den spesifikke applikasjonen du leter etter.

Heldigvis gir Winget en liste over søkefiltre (alternativer) som lar deg begrense søket eller begrense de returnerte resultatene. For å se alternativene som støttes avSøkkommando, kjør kommandoen nedenfor:

winget søk -?
How to Use WINGET on Windows 11 (17)

Søket kan filtreres med følgende alternativer:

 • --id: Filtrer resultater etter id
 • --Navn: Filtrer resultater etter navn
 • --moniker: Filtrer resultater etter moniker
 • --stikkord: Filtrer resultater etter tag
 • --kommando: Filtrer resultater etter kommando
 • -neller--telle: Vis kun det angitte antallet resultater
 • -seller--kilde: Finn pakken ved å bruke den angitte kilden
 • -eeller--nøyaktig: Finn pakke med eksakt samsvar

Filtrer søkeresultatene dine etter navn

Nå, med alternativene ovenfor, kan du filtrere søkeresultatene dine. Du kan enkelt begrense søket til navnet på applikasjonen alene. Syntaksen:

winget-søk --navn 

La oss si at du bare vil finne apppakkene som har ordetTwitteri «Navn»-feltet til resultatet. Du kan bruke kommandoen nedenfor for å prøve det:

winget-søk --navn Twitter
How to Use WINGET on Windows 11 (18)

Som du kan se, returnerer winget bare resultatene som strengen "Twitter" i "Navn"-feltet og andre har utelatt.

Filtrer søkeresultatene dine etter ID

Du kan også begrense søket til applikasjonens ID. Hver applikasjonspakke har en spesifikk ID som er en kombinasjon av bokstaver og tall (f.eks. 9WZDNCRFJ110) eller en kombinasjon av utgiver og applikasjonsnavn (f.eks. Mozilla.Firefox).

Hvis du vil finne pakkene etter app-ID, kan du bruke følgende kommando for å filtrere søket:

winget-søk --ID 

eller

winget-søk --ID = 

Erstatt -argumentet med ID-en til applikasjonen du vil søke etter.

Eksempel 1:

For eksempel er Twitter-app-ID fra MS-butikken 9WZDNCRFJ140. Når du har en ID som er en kombinasjon av bokstaver og tall, må du legge til en=tegn mellomIDkommandoen og argumentet:

winget-søk --ID = 9WZDNCRFJ140

Sørg også for å legge til et enkelt før og etter likhetstegnet=.

How to Use WINGET on Windows 11 (19)

Eksempel 2:

Men hvis du har en ID som er en kombinasjon av utgiver og applikasjonsnavn, kan du angi ID-argumentet med eller uten=skilt.

La oss for eksempel si at du søker etter 'firefox' i winget, du vil se alle resultatene med strengen 'firefox' i et hvilket som helst felt som vist i skjermbildet nedenfor. Som du kan se nedenfor inkluderer ID-en utgiveren og applikasjonsnavnet.

How to Use WINGET on Windows 11 (20)

Nå, hvis du vil begrense søket til ID-en til firefox-applikasjonen, kan du bruke en av følgende kommandoer:

winget-søk --ID Mozilla.Firefox

eller

winget-søk --ID=Mozilla.Firefox

I kommandoene ovenfor er ID-en kombinasjonen av utgiveren og applikasjonsnavnet. Du har kanskje også lagt merke til i kommandoene ovenfor at du kan angi app-ID med eller uten=og hvis du inkluderer likhetstegnet (=), sørg for å ikke la det være mellomrom før og etter=signere for denne typen app-ID.

How to Use WINGET on Windows 11 (21)

Som du kan se ovenfor, vil du få de returnerte resultatene som krever den ID-enMozilla Firefoxfinnes i det eneste 'ID'-feltet for resultatene.

Filtrer søkeresultatene dine etter etiketter

Du kan også begrense søket til taggene som er oppført for applikasjonspakkene. Hvis du for eksempel vil filtrere søkeresultatet med taggen ‘firefox’, kan du prøve en av følgende kommandoer:

winget søk --tag firefox

eller

winget søk --tag=firefox

Du vil få de returnerte resultatene med taggen ‘firefox’ oppført for pakkene.

How to Use WINGET on Windows 11 (22)

Filtrer søkeresultatene etter kommandoer

En annen måte å filtrere søket på er å bruke kommandoene som er oppført for applikasjonen.

For å få bare programvarepakkene som har kommandoen 'firefox' oppført, kan du bruke en av følgende kommandoer:

winget søk --command=firefox

eller

winget søk --kommando firefox
How to Use WINGET on Windows 11 (23)

Filtrer søkeresultatene dine etter Moniker

Hvis du ikke kjenner det offisielle eller riktige navnet på en app, søker du etter den med et kjent kallenavn (uformelt navn) eller moniker.

For eksempel kan du søke etter «Iobit Uninstaller»-applikasjon med navnet «Iobit»:

winget-søk --moniker=iobit

Ovenstående vil vise appene med den matchende monikeren eller kallenavnet.

How to Use WINGET on Windows 11 (24)

Filtrer søkeresultatene dine etter kilde

Winget henter applikasjonspakker fra Microsoft Store og Winget repositories for å installere og oppgradere apper. Når du søker etter applikasjoner ved hjelp av Winget-verktøyet, henter det apper fra Microsoft Store og Winget-kilder samt andre egendefinerte kilder du kan ha lagt til. Du kan imidlertid også slå opp apper fra én spesifikk kilde i stedet for alle å bruke enten-seller--kildealternativ.

Syntaksen:

winget-søk -S 

eller

winget-søk --Kilde 

Der er navnet på kildelageret, kan det være entenmsstoreellervinge.

Eksempel:

Når du søker etter ‘Spotify’-appen med filtre, vil du få følgende resultater fra både kildene ‘msstore’ (MS Store) og ‘winget’-depot:

How to Use WINGET on Windows 11 (25)

For å begrense søket til en bestemt kilde, skriv inn en av følgende kommandoer og trykkTast inn.

For Microsoft Store-kilde:

winget søk -s msstore spotify

For Winget-kilde:

winget søk --kilde winget spotify

I kommandoene ovenfor kan du bruke en av de-seller--kildealternativet for å filtrere søket etter kilden.

How to Use WINGET on Windows 11 (26)

Som et resultat vil den kun hente resultater fra den angitte kilden.

Filtrer søkeresultatene dine etter antall

Du kan også spesifisere antall utganger eller resultater du kan få ved et søk etter en app ved hjelp av-neller--tellealternativ.

For å begrense antall utganger til et spesifisert antall, skriv inn en av disse kommandoene:

winget-søk -n 

eller

winget søk -antall 

Hvor erstattes til antall resultater (antall) du ønsker å få for et søk.

Eksempel:

Hvis du for eksempel vil begrense utgangen til 5 når du søker etter ‘Firefox’-appen, bruk en av disse kommandoene:

winget søk -n 5 firefox

eller

winget search --count 5 firefox
How to Use WINGET on Windows 11 (27)

Finn apppakken ved å bruke Exact String

Noen ganger vil du bare finne programvarepakken som samsvarer med den eksakte søkestrengen. I slike tilfeller kan du brukeeellernøyaktigalternativet for å finne pakken som samsvarer med den eksakte strengen i spørringen.

Eksempel:For å finne Recava-appen ved å bruke eksakt samsvar, prøv kommandoene nedenfor:

vingesøk --eksakt Recuva

eller

vingesøk -e Recuva
How to Use WINGET on Windows 11 (28)

Søkeapp med flere filteralternativer

Du kan også bruke flere filteralternativer for å søke etter app. I eksemplet nedenfor begrenser vi søket til navnet på applikasjonen (firefox) og antall resultater (3).

winget-søk --name=firefox --count=3
How to Use WINGET on Windows 11 (29)

Søk i flere apper med en enkelt kommando

Winget kan også brukes til å finne flere apper om gangen med en enkelt kommando. For å gjøre det, må du slå sammen flere kommandoer med og-tegnet&&tegn. Her er en eksempelkommando:

winget søk vlc && winget søk twitter && winget søk Recuva
How to Use WINGET on Windows 11 (30)

Se pakkeinformasjon i Winget

Hvis du ønsker å se mer informasjon om en spesifikk applikasjonspakke, kan du gjøre det medforestillingkommando.

For å vise mer informasjon om en pakke, kjør følgende kommando:

winget show 

For å se alternativene som er tilgjengelige for show-kommandoen, bruk følgende kommando:

vingeshow -?
How to Use WINGET on Windows 11 (31)

Dette er de tilgjengelige flaggene (alternativene) som kan brukes medforestillingkommando:

 • -m,--manifest: Banen til pakkens manifest.
 • --id: Filtrer resultater etter id
 • --Navn: Filtrer resultater etter navn
 • --moniker: Filtrer resultater etter moniker
 • -veller--versjon: Bruk den angitte versjonen; standard er den nyeste versjonen
 • -seller--kilde: Finn pakken ved å bruke den angitte kilden
 • -eeller--nøyaktig: Finn pakke med eksakt samsvar
 • --versjoner: Vis tilgjengelige versjoner av pakken
 • --Overskrift: Valgfri Windows-Package-Manager REST-kilde HTTP-header
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner

Eksempel 1:

Hvis du for eksempel vil se detaljer om pakken "Spotify" med app-ID-en "Spotify.Spotify", kjør følgende kommando:

winget show --id=Spotify.Spotify
How to Use WINGET on Windows 11 (32)

Eksempel 2:

Winget-repositorier eller -kilder kan inneholde flere versjoner av en programvarepakke. For å se listen over alle tilgjengelige pakkeversjoner, kjør følgende kommando (eksempel):

winget show --id=7Zip.7Zip --versjoner

Hvor erstattes--id=7Zip.7Zipmed alternativet og argumentet, du ønsker å bruke til å vise en liste over tilgjengelige appversjoner.

How to Use WINGET on Windows 11 (33)

Administrer kilder til pakker i Winget

Windows Package Manager (Winget) lar deg legge til, liste opp, oppdatere, fjerne, tilbakestille og eksportere depoter eller kilder.

For å administrere depoter eller kilder, kjør følgende kommando:

winget-kilde 

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil du se listen over underkommandoer som du kan bruke til å manipulere kildene.

How to Use WINGET on Windows 11 (34)

Nedenfor er alle støttede underkommandoer forkildekommando:

 • Legg til: Legg til en ny kilde
 • liste: Liste over gjeldende kilder
 • Oppdater: Oppdater gjeldende kilder
 • fjerne: Fjern gjeldende kilder
 • nullstille: Tilbakestill kilder
 • eksport: Eksporter gjeldende kilder

For å se listen over gjeldende kilder, skriv inn kommandoen nedenfor:

winget kildeliste
How to Use WINGET on Windows 11 (35)

For å få full informasjon om en bestemt kilde, bruk denne kommandoen:

winget kildeliste --navn winget
How to Use WINGET on Windows 11 (36)

For å oppdatere en gitt kilde, kjør følgende kommando:

winget kildeoppdatering --navn winget
How to Use WINGET on Windows 11 (37)

Vis listen over installerte pakker

For å se listen over alle installerte programvarepakker på datamaskinen din, kjør følgende kommando:

winget liste 
How to Use WINGET on Windows 11 (38)

For å se det støttede flagget for listekommandoen:

vingeliste -?
How to Use WINGET on Windows 11 (39)

Nedenfor er de støttede alternativene forlistekommando:

 • --id: Filtrer resultater etter id
 • --Navn: Filtrer resultater etter navn
 • --moniker: Filtrer resultater etter moniker
 • --stikkord: Filtrer resultater etter tag
 • --kommando: Filtrer resultater etter kommando
 • -neller--telle: Vis kun det angitte antallet resultater
 • -seller--kilde: Finn pakken ved å bruke den angitte kilden
 • -eeller--nøyaktig: Finn pakke med eksakt samsvar
 • --Overskrift: Valgfri Windows-Package-Manager REST-kilde HTTP-header
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner

Eksempel:

Det kan være at flere programmer med samme navn er installert på PC-en. For eksempel, med kommandoen nedenfor kan du liste opp alle appene som har "Xbox" på navnet.

winget list --navn xbox
How to Use WINGET on Windows 11 (40)

Installer apper på datamaskinen din ved hjelp av Winget

Etter at du har funnet apppakken, er det på tide å installere den med winget. Dewinget installasjonkommandoen lar deg raskt installere et hvilket som helst program fra lagrene uten å måtte gå gjennom problemer med å lete etter programmet online, laste det ned og gå gjennom flere trinn i installasjonsveiviseren.

Syntaksen for installeringskommandoen:

winget installer 

For å få mer informasjon ominstallerekommando og støttede alternativer, kjør kommandoen nedenfor:

winget installere -?
How to Use WINGET on Windows 11 (41)

Her er de støttede alternativene/flaggene forinstallerekommando:

 • -m,--manifest: Banen til pakkens manifest.
 • --id: Filtrer resultater etter id
 • --Navn: Filtrer resultater etter navn
 • --moniker: Filtrer resultater etter moniker
 • -veller--versjon: Bruk den angitte versjonen; standard er den nyeste versjonen
 • -seller--kilde: Finn pakken ved å bruke den angitte kilden
 • --omfang:Velg installasjonsomfang (bruker eller maskin)
 • -eeller--nøyaktig: Finn pakke med eksakt samsvar
 • -Jegeller--interaktiv: Be om interaktiv installasjon; brukerinndata kan være nødvendig
 • -heller--stille: Be om stille installasjon
 • --lokale: Språk å bruke (BCP47-format)
 • -oeller--Logg: Loggplassering (hvis støttet)
 • --overstyring: Overstyr argumenter som skal sendes videre til installasjonsprogrammet
 • -leller--plassering: Plassering å installere på (hvis støttet)
 • --makt: Overstyr installatørens hash-sjekk
 • --godta-pakke-avtaler: Godta alle lisensavtaler for pakker
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner
 • --Overskrift: Valgfri Windows-Package-Manager REST-kilde HTTP-header

Du kan bruke disse alternativene til å spesifisere hvilken applikasjon som skal installeres, hvordan du vil installere den og hvor den spesifikke applikasjonen skal installeres.

Eksempel:

La oss anta at du vil installere en VLC Media Player. For det kan du bruke kommandoen nedenfor:

winget install vlc

Merk:Hvis navnet på programmet eller spørringen inneholder mellomrom, skriv det i doble anførselstegn.

Imidlertid er flere pakker funnet som samsvarer med inndataspørringen din, og den vet ikke hvilken som skal installeres, så Winget vil vise deg resultatet nedenfor.

How to Use WINGET on Windows 11 (42)

Installer apper med Winget ved å bruke app-ID

Det du trenger å gjøre er å avgrense inndataene dine, noe som betyr at du må være mer spesifikk om hvilken pakke du skal installere. For det må du bruke de ovennevnte tilgjengelige alternativene medinstallerekommando for å spesifisere riktig app.

Den beste måten å installere riktig applikasjon på er å bruke app-ID-en til å spesifisere den aktuelle apppakken. Så når du søker etter en app ved hjelp avSøkkommando, noter ned app-ID-en til pakken du vil installere. Hvis du har flere pakker med samme navn, kan du bruke app-ID-en til å installere en bestemt applikasjon.

For å installere en spesifikk applikasjon ved hjelp av app-ID-en, bruk formelen nedenfor:

winget install --id=

La oss for eksempel si at du vil installere VLC-mediespilleren ved hjelp av winget. Slå først opp VLC-pakken i Winget og noter app-ID-en for å få riktig app. Feil ID kan installere en annen app enn du hadde tenkt eller vil ikke installere noen app i det hele tatt.

How to Use WINGET on Windows 11 (43)

For å installere VLC-appen fra Microsoft Store-depotet, bruk app-ID-en (kombinasjon av bokstaver og tall) fra resultatet:

winget install --id=XPDM1ZW6815MQM

eller

winget installer XPDM1ZW6815MQM

Du kan også legge inn id-argumentet direkte i kommandoen uten å inkludere--id-alternativet. Så lenge du sender det eksakte og unike id-argumentet til kommandoen, vil Winget automatisk gjenkjenne den som en app-ID og installere den aktuelle appen.

How to Use WINGET on Windows 11 (44)

Når du utfører installeringskommandoen, vil Winget vise detaljert informasjon om pakken og programvarelisensen og spørre om du godtar vilkårene i avtalen. Bare skriv "Y" eller "y" og trykkTast innfor å fortsette prosessen.

How to Use WINGET on Windows 11 (45)

Det vil ta noen sekunder til minutter å laste ned og installere appen avhengig av internetthastigheten din og størrelsen på appen.

How to Use WINGET on Windows 11 (46)

Hvis du vil installere med app-ID-en som er en kombinasjon av utgivernavn og appnavn, bruk kommandoen nedenfor:

winget install --id=VideoLAN.VLC

eller

winget install --id VideoLAN.VLC
How to Use WINGET on Windows 11 (47)

Når du installerer appen fra Winget-depotet som vanligvis inneholder tredjepartsapplikasjoner, krever det ikke at du godtar noen lisensavtale.

Installer apper med Winget etter appnavnet

Hvis du ikke har flere applikasjoner med samme navn i Winget-repositoriene, kan du bruke appnavnet til å spesifisere hvilken applikasjon som skal installeres.

For å installere 'Recuva'-appen, kan du for eksempel bruke--Navnalternativet med installeringskommandoen:

winget install --navn Recuva
How to Use WINGET on Windows 11 (48)

Installer en spesifikk versjon av et program med Winget

Som standard installerer Winget den siste tilgjengelige versjonen av programmet. Du kan imidlertid også spesifisere hvilken versjon av et program du vil installere ved å bruke-veller--versjonalternativ.

For å installere en spesifikk versjon av en app, kan du kombinere ID-en til applikasjonen med versjonsalternativet:

winget install --id=VideoLAN.VLC -v=3.0.15

eller

winget install --id=VideoLAN.VLC --version=3.0.15

Den siste versjonen av VLC er '3.0.16', men vi spesifiserte den eldre versjonen '3.0.15' i kommandoen ovenfor for å installere den.

How to Use WINGET on Windows 11 (49)

Installer apper fra en bestemt kilde

Du kan også spesifisere en bestemt kilde (depot) for å hente applikasjonene dine fra (msstore, winget eller tilpasset butikk). For å gjøre det, må du bruke-seller--kildealternativet med 'install'-kommandoen. På denne måten kan du fjerne duplikater og installere riktig applikasjon.

La oss anta at du vil installere 'Audacity'-programmet fra winget-depotet (tredjepart), du kan prøve denne kommandoen:

winget install --id=Audacity.Audacity -s=winget

Slik installerer du en app fra Microsoft Store-depotet:

winget install --id=9N66VBRR4DPL --source=msstore
How to Use WINGET on Windows 11 (50)

Installer apper på gjeldende bruker eller alle brukere

De--omfangalternativet kombinert medinstallerekommando lar deg spesifisere om appen skal installeres kun på gjeldende bruker eller på alle brukere (maskin).

For å installere en applikasjon kun på gjeldende bruker, brukbrukerargument for--omfangalternativer:

winget install --id=Spotify.Spotify --scope=bruker

For å installere en applikasjon på alle brukere, brukmaskinargument for--omfangalternativer:

winget install --id=Spotify.Spotify --scope=maskin

Men hvis du har tenkt å spesifisere omfanget som "bruker", må du kjøre denne kommandoen i normal ledetekst (ikke i forhøyet modus).

How to Use WINGET on Windows 11 (51)

Installer apper ved å bruke den eksakte strengen i spørringen

Hvis du vil begrense utvalget til én pakke, må du bruke id-en til applikasjonen sammen med det eksakte spørringsalternativet (-eeller--nøyaktig). I motsetning til andre alternativer, sjekker det eksakte søkealternativet strengen for små og store bokstaver. App-ID-en eller navnet på appen skal være nøyaktig som oppført i søkeresultatet. Selv om et enkelt tegn er i et annet tilfelle, vil ikke kommandoen godta spørringen.

Her er en eksempelkommando for å installere en app ved å bruke den nøyaktige strengen i spørringen (Appnavn):

winget installere Audacity.Audacity -e

eller

winget installer Audacity.Audacity -eksakt
How to Use WINGET on Windows 11 (52)

Installer apper i interaktiv modus

Når du installerer appen med Winget i standard installasjonsmodus, vil den ikke kreve ytterligere input fra deg, og den vil kun vise deg installasjonsfremdriften under installasjonen. Men hvis du trenger å konfigurere eller velge alternativer under installasjonen, kan du kjøre installasjonsprogrammet i interaktiv modus. I interaktiv modus kan du velge de ønskede alternativene i installasjonsveiviseren.

For å kjøre installasjonsprogrammet i interaktiv modus, må du bruke-Jegeller--interaktivalternativ:

winget install --id=Audacity.Audacity --interactive

eller

winget install --id=Audacity.Audacity -i
How to Use WINGET on Windows 11 (53)

Installer apper i stille modus

Du kan også kjøre pakkeinstallasjonen i bakgrunnen uten å spørre om innspill eller vise installasjonsfremdrift. Denne modusen vil undertrykke hele brukergrensesnittet til installasjonen. For å gjøre dette, må du bruke-heller--stillealternativet medinstallerekommando.

For å kjøre programvareinstallasjonen i bakgrunnen, kjør følgende kommando:

winget installer Audacity.Audacity --silent

eller

winget installer Audacity.Audacity -h
How to Use WINGET on Windows 11 (54)

Dette vil undertrykke hele brukergrensesnittet i installasjonsprosessen.

Endre installasjonsstedet for et program

Som standard er applikasjoner installert på systemstasjonen i 'C:\Program Files'-mappen, men du kan endre installasjonsmappen for et program med-leller--plasseringalternativ.

For eksempel ønsker vi å installere Notepad++-programmet i "D:\Software"-plasseringen i stedet for standardmappen "C:\Program Files". For det skal vi bruke kommandoen nedenfor:

winget install Notepad++.Notepad++ -e --location "D:\Software"

I kommandoen ovenfor er 'Notepad++.Notepad++' ID-en til applikasjonen vi vil installere, eksakt spørringsalternativ-eer å begrense utvalget til én fil, og--plasseringbrukes til å spesifisere det tilpassede installasjonsstedet.

How to Use WINGET on Windows 11 (55)

Hopp over Installer Hash Check

Når du installerer programvare med winget, verifiserer den automatisk dataintegriteten til installasjonsfilene. Men hvis du installerer et program du ikke vil se etter hashen for, kan du bruke--maktalternativ:

winget installer WSAtools -e --force
How to Use WINGET on Windows 11 (56)

Godta lisensavtaler

Når du installerer viss programvare, vil du bli bedt om å godta lisensavtalen for programvarepakker og kilde. Du kan unngå disse spørsmålene ved å godta lisensavtalen på forhånd.

For å godta lisensavtalen for en pakke, kan du bruke--godta-pakke-avtaleralternativet med installeringskommandoen:

winget install --id=9WZDNCRFJ2WL --accept-package-avtaler

For å godta kildelisensavtalen kan du bruke--godta-kildeavtaleralternativ:

winget install --id=9WZDNCRFJ2WL --accept-source-agreement

Eller

Du kan godta begge lisensavtalene, med denne kommandoen:

winget install --id=9WZDNCRFJ2WL --accept-package-agreements --accept-source-agreement
How to Use WINGET on Windows 11 (57)

Installer flere applikasjoner samtidig med Winget på Windows 11

En annen stor fordel med å bruke Winget er at du kan installere flere apper samtidig med en enkelt kommando. Alt du trenger å gjøre er å bli med på hver Winget-installasjonskommando med to og-tegn&&tegn i en enkelt kjørbar kommando.

Her er syntaksen for å installere flere apper med winget:

winget install  && winget install  && winget install && ...

Hvor erstattesmed det faktiske navnet eller app-ID-en ogmed alternativer som støttes avinstallerekommando.

For eksempel vil kommandoen nedenfor installere en VLC-mediespiller, Notepad++ og Audacity-applikasjoner på en gang på systemet ditt:

winget install VideoLAN.VLC -e && winget install Notepad++.Notepad++ -e && winget install Audacity.Audacity -e
How to Use WINGET on Windows 11 (58)

Som du kan se ovenfor, har alle tre apppakkene blitt installert med en enkelt kommando.

Oppdater eller oppgrader applikasjoner ved hjelp av Winget

Winget lar deg ikke bare installere apppakker, men også oppgradere eller avinstallere de eksisterende. Du kan oppgradere hvilken som helst eksisterende applikasjon medOppgraderingkommando på systemet ditt så lenge det er en oppdatering tilgjengelig for den aktuelle appen.

Syntaksen for å oppgradere app ved hjelp av Winget er:

winget oppgradering [[-q] ] []

For å kjenne de støttede alternativene som er tilgjengelige forOppgraderingkommando, skriv inn følgende kommando:

winget oppgradering -?

Følgende alternativer er tilgjengelige forOppgraderingkommando:

 • -m,--manifest: Banen til pakkens manifest.
 • --id: Filtrer resultater etter id
 • --Navn: Filtrer resultater etter navn
 • --moniker: Filtrer resultater etter moniker
 • -veller--versjon: Bruk den angitte versjonen; standard er den nyeste versjonen
 • -seller--kilde: Finn pakken ved å bruke den angitte kilden
 • -eeller--nøyaktig: Finn pakke med eksakt samsvar
 • -Jegeller--interaktiv: Be om interaktiv installasjon; brukerinndata kan være nødvendig
 • -heller--stille: Be om stille installasjon
 • -oeller--Logg: Loggplassering (hvis støttet)
 • --overstyring: Overstyr argumenter som skal sendes videre til installasjonsprogrammet
 • -leller--plassering: Plassering å installere på (hvis støttet)
 • --makt: Overstyr installatørens hash-sjekk
 • --godta-pakke-avtaler: Godta alle lisensavtaler for pakker
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner
 • --Overskrift: Valgfri Windows-Package-Manager REST-kilde HTTP-header
 • --alle: Oppdater alle installerte pakker til nyeste hvis tilgjengelig

Men før du oppgraderer en applikasjon, må du sjekke om de installerte pakkene dine har noen tilgjengelige oppgraderinger. Du kan gjøre det med oppgraderings- eller listekommandoen som viser alle applikasjonene som er installert på datamaskinen din (inkludert programmer som ikke er installert via Winget).

For å liste opp alle programmene som er installert på datamaskinen, kjør denne enkle kommandoen:

winget oppgradering

Hvis en oppdatering er tilgjengelig for en app, vil den nye versjonen vises i den tilsvarende 'Tilgjengelig'-kolonnen som vist nedenfor.

How to Use WINGET on Windows 11 (59)

eller

vingeliste
How to Use WINGET on Windows 11 (60)

For å oppgradere en applikasjon, skriv inn applikasjonsnavnet med oppgraderingskommandoen. For eksempel, her ønsker vi å oppgradere ‘Recuva’-appen:

winget oppgradering Recuva
How to Use WINGET on Windows 11 (61)

Du kan også oppgradere pakker via winget ved hjelp av ulike tilgjengelige alternativer (--id,--Navn,--interaktiv, etc.). For å oppgradere en applikasjon via Winget etter deres ID, kjør kommandoen nedenfor:

winget oppgradering --id VideoLAN.VLC
How to Use WINGET on Windows 11 (62)

Du kan også oppgradere alle pakkene (med tilgjengelige oppdateringer) installert på PC-en samtidig. For å oppgradere alle installerte pakker (hvis oppdateringer er tilgjengelige), kan du utføre denne kommandoen:

winget oppgradering --all

De--allealternativet finner alle applikasjonene med tilgjengelige oppgraderinger og oppgraderingskommandoen installerer oppdateringene.

Avinstaller eller fjern programmer ved hjelp av Winget

Hvis du vil avinstallere et program via Winget, kan du gjøre det medavinstallerekommando. Den kan også fjerne programmene som ikke ble installert ved hjelp av winget.

Syntaksen:

winget avinstaller [[-q] ] []

Deavinstallerekommandoen har sitt eget sett med alternativer, som kan vises ved å kjøre denne kommandoen:

winget avinstallere -?

Følgende alternativer er tilgjengelige:

 • -m,--manifest: Banen til pakkens manifest
 • --id: Filtrer resultater etter id
 • --Navn: Filtrer resultater etter navn
 • --moniker: Filtrer resultater etter moniker
 • -v,--versjon: Bruk den angitte versjonen; standard er den nyeste versjonen
 • -s,--kilde: Finn pakken ved å bruke den angitte kilden
 • -e,--nøyaktig: Finn pakke med eksakt samsvar
 • -i,--interaktiv: Be om interaktiv installasjon; brukerinndata kan være nødvendig
 • -h,--stille: Be om stille installasjon
 • -o,--logg: Loggplassering (hvis støttet)
 • --Overskrift: Valgfri Windows-Package-Manager REST-kilde HTTP-header
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner

Du kan bruke alternativene ovenfor for å avgrense søket eller valget av riktig applikasjon du vil avinstallere.

Før du avinstallerer apper, må du først se alle appene som er installert på enheten din:

vingeliste
How to Use WINGET on Windows 11 (63)

Eksempel 1:

For eksempel, for å avinstallere 'Dinamic Wallpaper'-applikasjonen, bruker vi kommandoen nedenfor:

winget avinstaller "Dinamic Wallpaper"

Siden søket (Appnavn) har et mellomrom, har vi satt det i doble anførselstegn.

How to Use WINGET on Windows 11 (64)

Eksempel 2:

Du kan bruke--Navnalternativet for å spesifisere appen med et spesifikt navn du vil avinstallere fra PC-en.

winget avinstaller --name Notepad++ -e

Du kan også legge til det eksakte søket-emulighet for å begrense utvalget til et eksakt pakkenavn.

How to Use WINGET on Windows 11 (65)

Eksempel 3:

Hvis du har flere applikasjoner med samme navn, kan du bruke applikasjons-IDen til å spesifisere riktig applikasjon.

For eksempel, når du viser "Xbox"-applikasjonene på datamaskinen din, vil du få flere resultater.

How to Use WINGET on Windows 11 (66)

For å avinstallere 'Xbox Game Bar Plugin'-pakken, kan du bruke--idalternativ for å spesifisere applikasjons-ID:

winget uninstall --id=Microsoft.XboxGameOverlay_8wekyb3d8bbwe
How to Use WINGET on Windows 11 (67)

Eksempel 4:

Noen ganger, når du avinstallerer et program, kan det etterlate tonnevis av programvarerester som historikk, registre, lagringsfiler osv. Avhengig av programvaren kan det gi deg muligheter til å slette flere innstillinger og data. For å gjøre det, må du bruke den interaktive veiviseren for å avinstallere apper.

For å avinstallere et program i interaktiv modus, kjør kommandoen nedenfor:

winget avinstaller Notepad++ -e --interactive
How to Use WINGET on Windows 11 (68)

Hvis du vil undertrykke alle brukergrensesnitt og fjerne et program i stille modus, kjør kommandoen nedenfor:

winget avinstaller Notepad++ -e -h

Se de eksperimentelle funksjonene til Windows Package Manager

Funksjoner-kommandoen lar deg se listen over eksperimentelle funksjoner og status tilgjengelig for din versjon av Windows Package Manager (winget).

For å se statusen til eksperimentelle funksjoner på Winget, kjør følgende kommando:

vingefunksjoner
How to Use WINGET on Windows 11 (69)

Du vil se listen over funksjoner og om de er aktivert eller deaktivert i "Status"-kolonnen. Du kan aktivere eller deaktivere funksjoner gjennom Winget-innstillingene.

Konfigurer innstillinger for Windows Package Manager (Winget).

Innstillinger for Windows Package Manager (Winget) kan redigeres i en JSON-innstillingsfil. ‘settings.json’ lar deg tilpasse ulike Winget-klientopplevelser og preferanser som automatiske oppdateringsinnstillinger, brukergrensesnittet til fremdriftslinjen, installatørens oppførsel, funksjoner og mer.

For å åpne filen settings.json, kjør den enkle kommandoen nedenfor:

winget-innstillinger

Som standard åpnes JSON-filen i standard tekstredigeringsprogram som Notisblokk. Det anbefales imidlertid å redigere JSON-filer i en koderedigerer fortrinnsvis ‘Microsoft Visual Studio Code’ som vil være lettere å redigere. Hvis standard tekst-/koderedigeringsprogrammet allerede er angitt, vil det automatisk starte standard tekstredigeringsprogrammet og åpne innstillingsfilen i den.

Hvis du ikke har Visual Studio Code, kan du installere den med denne kommandoen:

winget installere Microsoft.VisualStudioCode
How to Use WINGET on Windows 11 (70)

Hvis du ikke vil installere VS-kode, kan du også redigere innstillingene i Notisblokk.

Når JSON-innstillingsfilen åpnes for første gang i tekstredigeringsprogrammet, vil det ikke være konfigurert noen innstillinger.

How to Use WINGET on Windows 11 (71)

Endre oppdateringsintervall for kilden

DeautoUpdateIntervalInMinuteskode angir tidsintervallet (i minutter) for å sjekke oppdateringer til kilden. Standard oppdateringsintervall er satt til '5'. Du kan endre det i henhold til ditt krav. Hvis du vil deaktivere den automatiske oppdateringskontrollen til en kilde, endrer du den bare til "0".

I eksemplet nedenfor endrer vi oppdateringsintervallet til '10' minutter.

How to Use WINGET on Windows 11 (72)

I tilfelle du har deaktivert automatisk oppdateringssjekk, kan du manuelt sjekke oppdateringer for kilden viawinget kildeoppdatering.

Endre visuell utforming av fremdriftslinjen

Du kan endre den visuelle stilen eller fargen på fremdriftslinjen medvisuellinnstilling. Standardfargen på fremdriftslinjen er "aksent", men du kan endre den til "retro" eller "regnbue".

For å endre fargen på fremdriftslinjen til 'regnbue', legg til følgende kode i JSON-filen:

"visual": { "progressBar": "rainbow"},

Og sørg for å legge til en lukkebrakett}på slutten av JSON-koden.

How to Use WINGET on Windows 11 (73)

Endre installasjonsomfanget til applikasjonen

Du kan også endre installasjonsatferden, inkludert omfang, lokalitet og mer ved å brukeinstallatferdinnstilling.

Omfangsinnstillingen spesifiserer om en pakke skal installeres kun for gjeldende bruker eller hele maskinen. Du kan angi omfanget av all installasjonen til entenbrukerellermaskin.

For å endre omfanget til gjeldende bruker, skriv inn koden nedenfor:

"installBehavior": { "preferences": { "scope": "user" }},
How to Use WINGET on Windows 11 (74)

Aktiver eller deaktiver eksperimentelle funksjoner i Winget

Som vi nevnte i forrige seksjon, kan du også konfigurere de eksperimentelle funksjonene til Winget i filen settings.json. Deeksperimentelle funksjonerinnstillingen lar deg aktivere eller deaktivere funksjonene. For å se listen over tilgjengelige eksperimentelle funksjoner, kjørvingefunksjoner.

How to Use WINGET on Windows 11 (75)

Som du kan ovenfor er det to funksjoner tilgjengelig for denne versjonen av Windows Package Manager - 'Vis avhengighetsinformasjon' og 'Direct MSI Installation'. Avhengighetsfunksjonen viser avhengighetsinformasjon for pakken og 'Direct MSI Installation' lar deg installere MSI-pakker direkte i stedet for msiexec. Noter ned egenskapene til funksjonene som du kan bruke i innstillingene for å aktivere eller deaktivere den spesifikke funksjonen.

For å aktivere funksjonen 'Direct MSI Installation', legg til koden nedenfor i JSON-filen:

"experimentalFeatures": { "directMSI": true },
How to Use WINGET on Windows 11 (76)

For å aktivere funksjonen "Vis avhengighetsinformasjon", inkluderer koden nedenfor i JSON-filen:

"experimentalFeatures": { "dependencies": true },

Nå, løpvingefunksjonerkommandoen igjen for å bekrefte om funksjonene er aktivert.

How to Use WINGET on Windows 11 (77)

For å deaktivere en funksjon, endre ganske enkelt den boolske verdien tilfalski koden.

How to Use WINGET on Windows 11 (78)

For å vite mer om Winget-innstillingsskjemaet og bruken av det, sjekk ut denne artikkelen -https://raw.githubusercontent.com/microsoft/winget-cli/master/schemas/JSON/settings/settings.schema.0.2.json.

Eksporter installert programvare til en annen datamaskin via Winget

En annen flott funksjon i Winget-verktøyet er at det lar deg eksportere de installerte appene på datamaskinen din til en JSON-fil som kan brukes til å raskt installere de samme appene på en annen maskin. Denne funksjonen kan være nyttig hvis du prøver å installere de samme appene på flere datamaskiner eller hvis du tilbakestiller/installerer datamaskinen på nytt.

Winget vil imidlertid bare installere appene i Winget-depotet. Andre programmer som PC-spill vil ikke bli installert gjennom Winget JSON-filer.

Syntaksen for eksportkommandoen:

winget eksport [-o] []

For å se støttede argumenter og alternativer, skriv inn kommandoen nedenfor:

vinge eksport -?
How to Use WINGET on Windows 11 (79)

Følgende er det eneste tilgjengelige argumentet:

 • -oeller--produksjon: Bane til JSON-filen som skal opprettes.

Følgende alternativer er tilgjengelige:

 • -seller--kilde: Eksporter pakker fra den angitte kilden.
 • --inkluder-versjoner: Inkluder spesifikke pakkeversjoner i JSON-filen.
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner og unngå spørsmål.

Eksempel:

For å eksportere listen over installerte apper på datamaskinen din til en JSON-fil, kjør kommandoen nedenfor:

winget eksport -o F:\mycomputerapps.json --include-versjoner

eller

winget export -output F:\mycomputerapps.json --include-versjoner

Her,-oeller--produksjonargument spesifiserer banen der du vil lagre JSON (eksport)-filen. De–inkluder-versjoneralternativet forteller winget å inkludere versjonene av appene som er installert i JSON-filen. Som standard vil Import-kommandoen installere de nyeste versjonene av apper fra JSON-filen. Men hvis du vil eksportere de spesifikke versjonene av appene fra den eksisterende datamaskinen, må du inkludere--inkluder versjoneralternativ.

How to Use WINGET on Windows 11 (80)

Hvis en installert app eller versjon ikke er tilgjengelig i repositoriene, vil du se "Installert pakke/versjon er ikke tilgjengelig fra noen kildemelding", og disse appene vil ikke inkluderes i JSON-filen.

Som du kan se nedenfor, inneholder den nyopprettede JSON-filen listen over programmer som er installert på maskinen din.

How to Use WINGET on Windows 11 (81)

Importer applikasjonsliste fra en annen datamaskin via Winget

Importkommandoen lar deg installere listen over programmer fra en JSON-fil på datamaskinen din.

Syntaksen for importkommandoen:

winget import [-i] []

For å se støttede argumenter og alternativer, skriv inn kommandoen nedenfor:

winget import -?

Følgende argumenter støttes:

 • -Jegeller--import-fil: Bane til JSON-filen som skal importeres

Følgende alternativer støttes:

 • --ignorer-utilgjengelig: Ignorer utilgjengelige pakker
 • --ignorer-versjoner: Ignorer versjoner spesifisert i JSON-filen og installer den siste tilgjengelige versjonen
 • --godta-pakke-avtaler: Godta alle lisensavtaler for pakker
 • --godta-kildeavtaler: Godta alle kildeavtaler under kildeoperasjoner

Eksempel:

For å installere (importere) applikasjonene fra en JSON-fil på en datamaskin, kjør kommandoen:

winget import -i F:\mycomputerapps.json --ignore-unavailable --ignore-versjoner

eller

winget import –-import-fil F:\mycomputerapps.json --ignore-unavailable --ignore-versjoner

I kommandoen ovenfor,-Jegeller--import-filargument angir banen til JSON-filen du vil importere. De--ignorer-utilgjengeligalternativet undertrykker feilen du får når en spesifisert pakke i JSON-filen ikke er tilgjengelig i repositoriene. Og--ignorer-versjoneralternativet ignorerer versjoner spesifisert i JSON-filen og installerer den siste tilgjengelige versjonen av appene.

How to Use WINGET on Windows 11 (82)

Hvis en pakke allerede er installert, vil Winget prøve å finne en oppdatering for den pakken. Hvis den allerede er oppdatert, vil du se meldingen "pakken er allerede installert:" og "Ingen relevant oppdatering ble funnet".

Det er det.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 13/11/2023

Views: 6199

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.